• Super-Matematik

Sådan finder du en tutor i matematik

Hvad vil du gerne have ud af at få privatundervisning i matematik? Det er et af de vigtigste spørgsmål at besvare, når du skal finde en underviser i matematik.

 

Hvad vil du gerne opnå?

Har du blot behov for et intenst turbokursus i algebra? Vil du have karaktererne op? Har du mistet motivationen for faget, og har brug for en person, der kan hjælpe med at vise dig de spændende sider af matematik? Det er vigtigt at gøre sig klart, inden man begynder at finde privatundervisning. Der findes mange dygtige privatundervisere, der kan give dig et lærerigt forløb, men man skal vide hvad man vil have hjælp til.


Hvad skal du kigge efter?

Der er grundlæggende to ting du skal kigge efter, når du skal finde en tutor i matematik:

  1. Høj faglighed er afgørende for, at du får en god oplevelse med privatundervisning. Din underviser skal være fortrolig med undervisningsmaterialet. En tommelfingerregel er, at du bør finde en underviser, der er mindst ét niveau længere fremme end dig selv. Hvis du f.eks. læser matematik på B-niveau i gymnasiet, så er det en god idé at søge hjælp hos nogen der er på mindst A-niveau. Der findes naturligvis undtagelser til denne regel, men det er et godt sted at starte.

  2. En god kemi er en regel der ikke har nogen undtagelser. Mindst lige så vigtigt som din tutors faglighed er det, at du finder en person som du har en god kemi med. Dette kan eventuelt gøres ved at vælge en du kender i forvejen. Pas dog på med at vælge en person du kender for godt. Det er vigtigt, at der er seriøsitet i jeres forhold, når I sidder sammen. Hvis du vælger en, du ikke kender i forvejen, så er der god chance for at seriøsiteten er på plads. Du kan eventuelt tage en snak med personen, inden I begynder jeres undervisning. En kort samtale vil ofte afsløre, om du har fundet et godt match.

Hvor finder du en tutor?

Det mest nærliggende at begynde med er at spørge familie og venner, om de kender nogen, der kan hjælpe. Som nævnt før, så vær varsom med de tætte relationer som bror og søster, da undervisningen hurtigt kan falde hen i andre ting. Hvis der findes en matematikhaj i blandt, så kan familievenner ofte være en god idé. Her har man i forvejen en god idé om kemien, og relationen er oftest ikke så tæt. Det er dog ikke alle, der har en god kandidat lige ved hånden. Hvad gør man så?


At bruge et bureau, privat undervisningvirksomhed, mentorordning eller lign. kan være en udemærket idé. Det vigtigste her er stadig at sikre fagligheden og kemien. Kontakt eventuelt virksomheden du har i tankerne, og spørg ind til hvad for nogle undervisere de har. Hvis fagligheden er i orden i forhold til hvad du søger, så kan du forhøre dig, om det er muligt at møde en underviser.


Opsummering

  1. Find en kvalificeret underviser med høj faglighed.

  2. Sørg for, at kemien er til stede.

Så har du sikret dig et rigtig godt udgangspunkt for at nå dine mål i matematik.